Subsidies

Bent u van plan om je huis te isoleren met kunststof kozijnen, isolatieglas of dergelijke? Dan heeft u mogelijk recht op de ISDE-subsidie! De isolatiesubsidie is een vast bedrag per vierkante meter.

Hieronder leggen we de subsidieregelingen in het kort uit:

 

Je kunt geld terugkrijgen als je nieuwe kozijnen in de woning gaat plaatsen met HR++ of HR+++ (trippel) glas. 

Je krijgt ongeveer 15% van de isolatiekosten aan subsidie terug. Let wel op, dit percentage is een inschatting en is per woning en situatie verschillend. De precieze bedragen kan je terug vinden op de website van RVO: https://www.rvo.nl/sites/default/files/2023-01/ISDE-Subsidiebedragen-voor-isolatiemaatregelen-januari-2023.pdf

 

Aanvullende voorwaarden ISDE-regeling:

Het is altijd goed om te kijken of het mogelijk is dat u in de subsidies valt!

Met onze kozijnen kunt u al snel in aanmerking komen voor subsidies. Echter gelden er wel altijd aanvullende voorwaarden vanuit de rijksoverheid om hier in aanmerking voor te komen. We hebben de belangrijkste voorwaarden op een rijtje gezet:

  1. Je bent de eigenaar en de hoofdbewoner van de woning.
  2. De subsidie is aangevraagd nadat de maatregelen uitgevoerd en betaald zijn.
  3. Je laat de isolatie aanbrengen door een gespecialiseerd bedrijf.

Wil je meer weten of je in aanmerking komt voor subsidie? Kijk dan voor alle voorwaarden op de volgende website: https://www.rvo.nl/subsidies-financiering/isde

 

Tips voor jouw isolatiesubsidie:

  1. Bereid je goed voor: Zorg dat je weet aan welke eisen de isolatie moet voldoen. Het stappenplan van het RVO helpt je daarbij. https://www.rvo.nl/subsidies-financiering/isde
  2. Goed om te weten: Je moet bij de aanvraag ook foto’s meesturen van de geplaatste kozijnen, het isolatieglas en de werkzaamheden. Het is aangeraden om tussentijds foto's te maken om later toe te kunnen voegen. 
  3. Laat je 1 isolatiemaatregel uitvoeren? Kijk of je binnen 2 jaar nog een maatregel kan ondernemen. Dat kan een andere isolatiemaatregel zijn, maar ook een waterpomp of zonneboiler. Bij 2 maatregelen ontvang je per maatregel het hogere subsidiebedrag.
  4. Begin op tijd met regelen van de tweede maatregel, voor het geval dat er wachttijd zou zijn. Het zou immers zonde zijn als je daardoor een hogere subsidie mis zou lopen.
  5. Laat je kozijnen door een proffesioneel bedrijf monteren en plaats het niet zelf! Je krijgt namelijk geen subsidie voor een doe-het-zelf verbetering aan je huis.
  6. Zorg dat je goed meet: Isolerend glas kan HR++ of tripple glas zijn. Om subsidie aan te vragen is het nodig dat je de oppervlakte van dit glas weet in vierkante meter.

 

Subsidie aanvragen:

Heb je alles doorlopen en kom je in aanmerking voor de ISDE-regeling? Hieronder zie je een aantal stappen wat je moet doen om het goed af te ronden.

https://www.rvo.nl/subsidies-financiering/isde/woningeigenaren/stappenplan-woningeigenaren

 

Meldcodes:

Voor het aanvragen van subsidies wordt er altijd gevraagd naar de meldcode. Klik op de link hieronder om te kijken of de meldcode die u nodig heeft ertussen staat!

https://www.rvo.nl/sites/default/files/2023-08/07-08-2023-ISDE-Meldcodelijst-Hoogrendementsglas.pdf